Agenda

No current events.

Fotohoek

Odilia op internet!

Interesse in muziekles? PDF Afdrukken E-mail
donderdag, 22 december 2011 10:59

Bij Drumband & Schutterij St. Odilia Ospeldijk is het mogelijk om muziekles te volgen.

Onze drumband staat onder leiding van een gediplomeerd instructeur. 
Deze instructeur is ook degene die onze jeugdleden, maar ook volwassenen, leert hoe ze diverse slaginstrumenten moeten bespelen. 
Als je nog nooit les gehad hebt, wordt je door onze instructeur helemaal klaargestoomd om zo snel mogelijk in de drumband deel te kunnen gaan nemen. 
Ditzelfde geldt als je wel al ooit les hebt gehad, maar dit nu weer op wilt pakken. De instructeur houdt goed rekening met de vorderingen van de leerlingen. 
Dit betekend dat de ene misschien iets sneller leert dan de ander, maar voor iedere leerling wordt de tijd genomen die hij/zij nodig heeft om het bespelen van een bepaald instrument onder de knie te krijgen.

Om de leerlingen zo snel mogelijk bij de drumband te kunnen betrekken mogen zij, zodra ze hier klaar voor zijn, met effectinstrumenten deelnemen aan het winterconcert. Hierbij ondersteunen zij de rest van de drumband. Hoe sneller men leert, hoe sneller men over mag stappen naar de overige instrumenten en hoe moeilijker en uitdagender het spelen bij onze drumband wordt.

Als de leerlingen echt klaar zijn om met een instrument op straat te gaan lopen, gaan ze ook mee lopen met de optochten tijdens de schuttersfeesten. 
Op deze schuttersfeesten gaan ze ook met de drumband mee op marswedstrijd. Hier wordt o.a. het samenspel van de drumband beoordeeld. Natuurlijk kunnen de (jeugdleden) van de drumband op deze schuttersfeesten ook mee schieten, maar voor meer informatie over het schieten zie het kopje ‘interesse in schieten’.

Iedere week krijgen de leerlingen op dinsdag les van onze instructeur, aansluitend vindt om 20:00 uur de repetitie van de hele drumband plaats. Met onze drumband hebben we ook ieder jaar een Sinterkerst viering en een bbq ter gezellige afsluiting van het seizoen. Ook wordt er enkele malen per jaar een tafelvoetbalcompetitie georganiseerd, waarbij jong en oud tegen elkaar strijdt. Kortom, een en al gezelligheid!

Bij onze drumband zijn altijd nieuwe volwassen leden en jeugdleden welkom. Dus is het echt iets voor jou om muziek te maken en hou je ervan om dit te doen in een gezellige omgeving, aarzel dan niet en kom een keer bij onze drumbandrepetitie kijken op dinsdagavond vanaf 20:00 uur.