Agenda

No current events.

Fotohoek

Odilia op internet!

St. Odilia Ospeldijk - Algemene Informatie
Informatie PDF Afdrukken E-mail

Drumband & Schutterij St. Odilia staat voor vriendschap, broederschap en gezelligheid……… winnen staat bij ons op de tweede plaats. 

Repetities van de Drumband vinden plaats op de dinsdagavond van 20:00 tot 21:30 uur in ons verenigingsgebouw Odiliahome aan de Zwarteboordweg 5 te Ospeldijk. Voor beginners is kennis van trommelen niet nodig, dat wordt bij de vereniging namelijk onder deskundige begeleiding aangeleerd. Ook kunnen de (jeugd)leden, indien zij dit wensen en willen aparte trommelles krijgen van onze instructeur voor het halen van diverse diploma’s. Dit alles is ook op te dinsdag, voorafgaand aan de gezamenlijke repetitie.

Schietoefeningen vinden in het seizoen plaats op zaterdag van 18:30 uur tot 20:30 uur. We beginnen gewoonlijk op de 1ste zaterdag in april en dit duurt dan tot aan het einde van de maand september, begin oktober.

De schietoefeningen en het oefenen met de drumband doen we natuurlijk niet voor niets. We nemen 5 keer per jaar deel aan een schuttersfeest van de schuttersbond eendracht maakt macht. Op deze schuttersfeesten zijn prijzen te verdienen voor het lopen in de optocht, deelname aan de marswedstrijden door de drumband en natuurlijk bij het schieten. Het winnen van prijzen is natuurlijk leuk, maar dit is niet ons belangrijkste doel op zo'n schuttersfeest. Het belangrijkste doel is namelijk om er een gezellige dag van te maken samen met de hele schutterij. Op het schuttersfeest komen alle schutterijen van de bond samen. We maken er iedere keer met onze schutterij, maar natuurlijk ook met de andere schutterijen een groot feest van.

Naast deze 5 schuttersfeesten nemen we ook ieder jaar deel aan het OLS (Oud Limburgs Schuttersfeest). Hier doen alle schutterijen uit heel Nederlands en Belgisch Limburg aan mee. Ieder 1e zestal van elke schutterij schiet mee. Na diverse rondes schieten blijft uiteindelijk de beste schutterij over. Deelname aan het OLS is ieder jaar erg spannend, maar ook één van de gezelligste feesten van het jaar!

Naast de bovengenoemde schietwedstrijden houden we ook nog enkele malen schietwedstrijden binnen onze eigen schutterij. In het zomerseizoen zijn dit schietwedstrijden buiten, in de winter houden we een luchtbukscompetitie. Tevens worden er kaartavonden georganiseerd voor de liefhebbers en neemt de drumband deel aan een Winterconcert. Ook worden er diverse uitstapjes georganiseerd voor jong en oud en vindt ieder jaar in November de damesdag plaats voor alle dames van de schutterij. Aan het einde van ieder schietseizoen sluiten wij ons jaarlijkse feestweekend af met als hoogtepunt het koning schieten. Degene die zichzelf tot koning schiet, mag het jaar erna op de schuttersfeesten als koning meelopen in de optochten.

Ook voor de ospelse gemeenschap hebben wij een jaarlijks terugkerend evenement. Namelijk het Dorpsschieten. Op dit evenement kunnen de kinderen van Ospel & Ospeldijk deelnemen aan de luchtbukscompetitie voor kinderen waarmee prijzen te winnen zijn. De volwassenen kunnen met zestallen, drietallen of persoonlijk met de "grote" buks schieten en ieder jaar vindt er een loterij plaats. Het Dorpsschieten trekt ieder jaar een grote groep bezoekers uit de omgeving, deze mensen komen om een gezellige dag te hebben met buurtgenoten.

Kortom, drumband & schutterij St. Odilia Ospeldijk biedt voor ieder wat wils.

Heeft u interesse om lid te worden?
Om de contributie hoeft u het echt niet te laten. Deze bedraagt slechts € 25,00 per persoon per jaar.
U kunt zich aanmelden als lid door contact op te nemen met
één van de onderstaande personen.

Contactpersonen:
* Inge Donkers
Meijelsedijk 40
Tel. 0495 - 641602
GSM. 06 - 50454059

* Wim Janssen, Korenbloemstraat 40 Ospel
Tel. 0495 - 633116